Interview 'Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman' (NRC) wint publieksprijs Tegel

algemeen
1
19 apr 8:04
Het interview 'Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman', over een Marokkaans-Nederlandse politieman die werd gearresteerd door zijn collega's omdat ze niet geloofden dat hij een agent was, is dinsdagavond in de prijzen gevallen bij de bekendmaking van De Tegel.
Deze journalistieke vakprijzen werden voor de tiende keer uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Het interview 'Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman' van Thomas Rueb in het NRC won de publieksprijs. Hij kreeg hiervoor ruim 3200 stemmen.

'Bij ons #inMolenbeek' won in de categorie nieuwsverslaggeving. Voor het multimediale project woonde Mustafa Marghadi een maand lang in de beruchte Brusselse deelgemeente Molenbeek, die wereldnieuws werd na de aanslagen in Parijs en Brussel.

Ook AD-journalisten Ingrid de Groot en Peter Groenendijk gingen er vandoor met een Tegel (nieuws) voor hun berichtgeving over de fabriek van DuPont in Dordrecht. Ze deden een jaar lang onderzoek naar het bedrijf, dat werknemers jarenlang blootstelde aan C8. Daarmee wordt teflon gemaakt, de antiaanbaklaag in pannen. Deze stof bleek gevaarlijk voor de volksgezondheid.

De Tegel voor beste achtergrond ging naar Sarah Sylbing en Esther Gould voor de documentaireserie Schuldig (Human) over een wijk in Amsterdam-Noord waar schulden aan de orde van de dag zijn. Sjors van Beek won de prijs voor beste onderzoek naar de 'malafide transportwereld' voor De Limburger. Maud Effting en Huib Modderkolk kregen de Tegel voor beste interview 'Van golden boy tot total loss' (de Volkskrant) met de voormalig woordvoerder van Geert Wilders.
© ANP 2017
publieksprijs
tegel
marokkaans-nederlandse
politieman
thomas rueb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
el othmani
marokkaans
sebta
trump
bestorming
festival
siam
tetouan
tv
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
turkije
terrorisme
tanger
moord
frankrijk
spanje
rabat
amsterdam
atlas leeuwen