Wereldbank prijst goede relatie met Marokko

buitenland
35
21 apr 16:02
De Wereldbank heeft afgelopen week Marokko geprezen als een land waar het een goede relatie mee heeft.
De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

Hafez Ghanem, de vice-president van de Wereldbank voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, gaf te kennen dat ze tevreden zijn over de mate van samenwerking tussen de Wereldbank en Marokko, aldus een verklaring van het Marokkaanse voorzitterschap van de regering. 

Ghanem had dinsdag een ontmoeting met het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani. De ambtenaar van de Wereldbank prees Marokko's model als een land dat politieke stabiliteit geniet en de economische ontwikkeling voortzet, twee belangrijke elementen die Marokko in staat stellen haar doelstellingen te verwezenlijken, meldt Moroccoworldnews. 

Othmani sprak met de ambtenaar van de Wereldbank over verschillende aspecten van de samenwerking tussen Marokko en internationale monetaire instellingen, investeringen en sociale hervormingen in Marokko.

Hafez Ghanem verklaarde dat de Wereldbank enthousiast is om het openbare beleid van Marokko voor ontwikkeling te ondersteunen, met name in het onderwijs en opleiding. El Ohtmani zei dat de hoogste prioriteit voor zijn kabinet is om de economie te stimuleren, dat het een goed groeipercentage behaalt en macro-economische stabiliteit handhaaft.
marokko
wereldbank
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
bus
aanslagen
aanslag
cambrils
mekka
marokkaanse
turku
el ahmadi
migranten
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup