Wereldbank prijst goede relatie met Marokko

buitenland
35
21 apr 16:02
De Wereldbank heeft afgelopen week Marokko geprezen als een land waar het een goede relatie mee heeft.
De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

Hafez Ghanem, de vice-president van de Wereldbank voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, gaf te kennen dat ze tevreden zijn over de mate van samenwerking tussen de Wereldbank en Marokko, aldus een verklaring van het Marokkaanse voorzitterschap van de regering. 

Ghanem had dinsdag een ontmoeting met het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani. De ambtenaar van de Wereldbank prees Marokko's model als een land dat politieke stabiliteit geniet en de economische ontwikkeling voortzet, twee belangrijke elementen die Marokko in staat stellen haar doelstellingen te verwezenlijken, meldt Moroccoworldnews. 

Othmani sprak met de ambtenaar van de Wereldbank over verschillende aspecten van de samenwerking tussen Marokko en internationale monetaire instellingen, investeringen en sociale hervormingen in Marokko.

Hafez Ghanem verklaarde dat de Wereldbank enthousiast is om het openbare beleid van Marokko voor ontwikkeling te ondersteunen, met name in het onderwijs en opleiding. El Ohtmani zei dat de hoogste prioriteit voor zijn kabinet is om de economie te stimuleren, dat het een goed groeipercentage behaalt en macro-economische stabiliteit handhaaft.
marokko
wereldbank
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
marokkaans
leger
sebta
parlement
festival
tetouan
2m
tv
bestorming
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
turkije
terrorisme
tanger
moord
frankrijk
spanje
rabat
amsterdam
atlas leeuwen