Bab Sebta: grensovergangspunt Tarajal II gesloten na dramatisch incident (video)

buitenland
1
26 apr '17
Sinds gisteren is het grensovergangspunt Tarajal II gesloten voor tenminste 15 dagen. De Spaanse autoriteiten hebben zich aangesloten bij het verzoek van Marokko om deze passage te sluiten na het dramatische incident op maandag.

Deze beslissing komt na de dood van een vrouwelijke "mule", na te zijn vertrapt aan de Marokkaanse kant van het overgangspunt. De tragedie veroorzaakte niet alleen de dood van de vrouw, maar verschillende mensen (zowel mannen als vrouwen) raakten ernstig gewond.

Volgens het Spaanse nieuwsagentschap EFE hebben de Marokkaanse autoriteiten deze beslissing genomen na een vergadering over de veiligheidssituatie in dit gebied. Deze vergadering werd gehouden in Tetouan, op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten hun beveiligingsregelingen te herzien en nieuwe maatregelen zullen vanaf de heropening in gebruik worden genomen.

De vrouwen die in de vroege ochtend bij de grensovergang kwamen, werden teruggeleid. Vertegenwoordigers van de plaatselijke overheid van de stad Fnideq brachten hen op de hoogte van de tijdelijke sluiting.

Voor de camera van le360 getuigden meerdere mensen die de overledene kende en anderen die dezelfde activiteit verrichten over de vaak moeilijke omstandigheden die deze vervoerders van goederen dagelijks meemaken:

Youtube link

© Redactie 2017
sebta
grensovergangspunt
tarajal ii
gesloten
mules
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?