Snelweg Taza-Al Hoceima nog niet gereed

buitenland
8
18 mei 10:46
De snelweg tussen Taza en Al Hoceima zou volgens planning dit jaar afgerond moeten zijn.
De werkzaamheden hebben vertraging opgelopen waardoor de weg op zijn vroegst begin 2018 in werking word gesteld geeft het ministerie van Transport en Logistiek te kennen.

In een update van het ministerie legt deze uit dat deze vertraging te wijten is aan het werk van een gedeelte tussen Oued Nkour en Kasseta met een lengte van 18 km waar pas vorige maand aan begonnen is, meldt de Economist website.

Aan de andere kant zijn de andere werkzaamheden op deze snelweg ofwel voltooid of zullen dit jaar worden afgerond, zei het ministerie. Verder zijn de kosten voor dit grote project in de loop van de tijd verhoogd, zo was in eerste instantie het budget 2.5 miljard dirham. Maar in de tijd dat de snelweg geheel gerealiseerd zal zijn, wordt er een berekening gedaan waarbij het totale kostenplaatje 3,3 miljard dirham wordt. Deze extra kosten zijn het gevolg van het verwezenlijken van de uitvoering studies en de lancering van het uitmaken van aanbestedingen.

Deze 130 km lange snelweg zal Al Hoceima verbinden met de snelweg naar Oujda en Agadir en zal de reistijd tussen de provincie Taza reduceren van 3 naar 2 uur.

marokko
al hoceima
taza
snelweg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wk 2018
loting
frankrijk
kwalificatie
fifa
frmf
oranje
interlandcarrière
rotterdam
renovatie
casablanca
mohammed vi
atlasleeuwen
marrakech
tanger
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
turkije
aanslag
al hoceima
agadir