Europese Raad neemt onderhandelingsmandaat aan voor Marokko-EU-landbouwovereenkomst

economie
1
31 mei 18:01
De Europese Raad heeft op 29 mei het onderhandelingsmandaat aangenomen voor de wijziging van de landbouwprotocollen tussen Marokko en de EU.
Deze aankondiging van het mandaat brengt de wijziging van de landbouwprotocollen een stap dichterbij, meldt Moroccoworldnews.

Volgens een lid van de Europese Dienst voor extern optreden (EEAS) is "het pad open voor onderhandelingen" en het enige wat er nog te doen is, is het bepalen van de datum en plaats van de eerste onderhandelingssessie.

Dit is een belangrijke update, aangezien de vorige onderhandelingen tussen Marokko en de EU over de landbouwovereenkomst waren gestopt door een doorlopend meningsverschil. Dit ging specifiek over het besluit van het Europese Hof van Justitie die in december 2016 besloot dat elke overeenkomst die nauwere banden of meer handelsverkeer tussen Marokko en de EU tot stand brengt, de Sahara-regio niet zou kunnen omvatten.

Economische relaties tussen de Europese Unie en Marokko zijn historisch sterk. De EU beschouwt Marokko steeds meer als een brug naar Afrika en als een belangrijke economisch markt. De relatie is wederzijds en Europa is ook een belangrijke afzetmarkt voor Marokko.
marokko
eu
landbouwovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
aanslagen
bus
barcelona
voorselectie
frmf
seksueel misbruik
el ahmadi
cambrils
imam
turku
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup