Lekjaa: 'Hopen El Haddadi voor duels augustus speelgerechtigd te hebben' (video)

sport
0
13 jun 16:01
De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft alles in werking gesteld om van Munir El Haddadi een Marokkaans-international te maken.
Tegenover het Marokkaanse medium Radio Plus gaf bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa te kennen dat men druk bezig is om van Munir El Haddadi een Marokkaans-international te maken. Het verhaal is inmiddels al bekend, de toenmalige invaller bij FC Barcelona ging in op de oproep van de bondscoach van Spanje wat ten koste ging aan de mogelijkheid om de kleuren van Marokko te verdedigen. In een EK 2016-kwalificatiewedstrijd liet Vicente Del Bosque de toen nog 19-jarige aanvaller enkele minuten invallen tegen Macedonie, sindsdien is El Haddadi totaal uit de picture bij het Spaanse elftal.

Na de eerder in gang gezette geruchtencarroussel, al vlak voor de Afrika Cup van 2017, bevestigt de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond de berichten rondom de persoon El Haddadi. Lekjaa geeft aan dat er een ontmoeting is geweest met de speler en diens familie gedurende de oefeninterland tegen Oranje. Het dossier met alle benodigde juridische stukken is momenteel neergelegd bij de FIFA. 

Lekjaa zal binnenkort om tafel zitten met de voorzitter van de wereldvoetbalbond, Gianni Infantino. Tijdens dit gesprek zal dat dossier om de switch van Spanje naar Marokko te realiseren topprioriteit krijgen, aldus Lekjaa. Het voornemen is om de van Valencia CF teruggekeerde speler voor de WK-kwalificatieduels van augustus speelgerechtigd te hebben.

Check hier een fragment van het interview van Lekjaa met Radio Plus: 
 

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=l6cH9fQ-U7c
marokko
munir el haddadi
fc barcelona
faouzi lekjaa
switch
interview
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
mekka
aanslag
cambrils
imam
selectie
turku
migranten
aanslagen
gewonden
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup