Transfer Talks: 'Mastour verlaat Eredivisie, maar niet voor AC Milan'

sport
1
15 jun 13:45
Na een teleurstellend avontuur in de Nederlandse Eredivisie staat Mastour waarschijnlijk wel voor een mogelijk debuut in de Serie A.
De huurtransfer zelf was mooier dan het sportieve plaatje van Mastour's kortstondige avontuur in de Eredivisie. Nadat de jonge balgoochelaar niet in de planning voorkwam van 'I Rossoneri' werd hem de mogelijkheid aangereikt om elders ervaring op te doen. Via zijn wereldwijd bekende makelaar Mino Raiola kwam hij niet heel verrassend uit bij PEC Zwolle, de club die ook Raiola's andere client Ouasim Bouy onderdak bood. 

Een denderend succes onder de flamboyante coach Ron Jans werd het niet. Waar Mastour vooral bekend staat om zijn techniek, werd hij helaas geslachtofferd door de slechte start van de club en het uiteindelijk degradatievoetbal wat gespeeld moest worden. Je kan stellen dat Mastour geen plek kon krijgen in het moeizame proces wat lijfsbehoud in de Eredivisie heet. Zijn competitieoptredens waren letterlijk op één hand te tellen: tegen Sparta Rotterdam, PSV, Ajax, Vitesse en sc Heerenveen kon men ook met Mastour op het veld geen punten verzilveren. Alle 5 de duels gingen verloren.

Terug naar Italie maar niet naar z'n contractclub
Nu blijkt dat de jonge Mastour die in het verleden vaak werd betiteld met 'de Marokkaanse Messi', onderdak kan krijgen bij Bologna. De club zou zich maar al te graag willen versterken met de jongeling, zo is te lezen op Bolognanews.net. Het is dan ook te hopen dat deze overstap wel uitdraait op sportief succes, een eerdere uitleenbeurt aan Málaga CF leverde helaas ook vrij weinig vooruitgang op voor de Marokkaans-international. 
marokko
hachim mastour
ac milan
pec zwolle
eredivisie
serie a
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
hirak
bcij
eu
wk2018
reizen
beschuldiging
frankrijk
ontsnappingspoging
benaouf a
brand
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
hervé renard
daesh
spanje
rabat
politie
turkije
al hoceima
aanslag
agadir