Marokkaanse documentaire 'Behind Closed Doors' geselecteerd voor Zuid-Afrikaans Filmfestival

buitenland
0
16 jun 16:50
Het 8e jaarlijkse 'Durban FilmMart' zal van 14 t/m 17 juli plaatsvinden in Durban, Zuid-Afrika, en zal films uit heel Afrika vertonen.
Dit jaar zal de Marokkaanse documentaire 'Behind Closed Doors' (Achter Gesloten Deuren) één van de films zijn die op het festival worden getoond.

'Behing Closed Doors' brengt het verhaal in beeld van een boerenfamilie in Noord-Marokko waar het enige dat groeit kif is.

De film vertelt het verhaal van de familie door de ogen van de kinderen, die in de loop van hun jonge leven de routine leren kennen van het kweken van de illegale plant en hoe zij aanzien dat hun ouders worstelen om hun rolmodel als ouder te vervullen.

De documentaire, geregisseerd door Yakhout Elhabibi en geproduceerd door Cyriac Auriol, Hind Saih en Karoline Henkel, concentreert zich op de familiedynamiek en de dagelijkse strijd van de arme noordelijke regio van Marokko.

Andere landen met films vertegenwoordigd in FilmMart zijn Egypte, Kenia, Marokko, Benin, Namibië, Somalië, Mozambique en Zuid-Afrika, geeft Moroccoworldnews te kennen.

De producenten van de geselecteerde films zullen ook de mogelijkheden krijgen om hun werk verder te ontwikkelen. Tijdens het vierdaagse festival zullen zij de gelegenheid krijgen om ontmoetingen met mogelijke mede-producenten en financiers te hebben.
documentaire
filmfestival
behind closed doors
zuid-zfrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
mekka
aanslag
cambrils
imam
selectie
turku
migranten
aanslagen
gewonden
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup