Bijna 100 Marokkanen die de Umrah wilden verrichten slachtoffer van oplichting

buitenland
0
17 jun 12:00
Bijna 100 Marokkanen die de wens hadden om de Umrah te verrichten zijn slachtoffer geworden van oplichting.
De Koninklijk aanklager van de rechtbank in Ain Sebaa beval de overdracht van de verdachte naar de Oukacha gevangenis, meldt de nieuwsbron Al Massae. De bron geeft verder te kennen dat deze man wordt verdacht van oplichting van bijna honderd mensen in Casablanca. De oplichter beloofde mensen die in de heilige maand Ramadan de Umrah wilden verrichten de toekenning van de visumprocedures voor Saoedi-Arabië te faciliteren in ruil voor bedragen die variëren tussen de 20.000 en 25.000 dirham.

De oplichter werd opgepakt na tientallen klachten van slachtoffers, hij werd voorgesteld aan de procureur des Konings in afwachting van het begin van zijn ondervraging door de onderzoeksrechter.

De krant meldde dat de inspecteurs hadden ontdekt dat de verdachte al eerdere betrokken was bij een zwendel waarbij in Casablanca 200 slachtoffers opgelicht werden.

Het bezoek aan de heilige plaatsen heeft altijd zwendelaars aangetrokken. In september 2016 heeft de media over een soortgelijke zaak bericht, de man beweerde goede relaties te hebben met een Saoedische prins. De man had meer dan 90 mensen opgelicht die gebruik wilden maken van een visum om te reizen naar Mekka. Zij betaalden de oplichter bedragen tot 30.000 dirham.

Ook in Rabat werden eerdere deze maand pelgrims opgelicht.
marokko
umrah
oplichting
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
mekka
aanslag
cambrils
imam
selectie
turku
migranten
aanslagen
gewonden
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup