Hieronder enkele snelle en voedzame tips:
Overnight oats met appels en rozijnen
Ingrediënten:
- 30 gr havermout
- 150 ml melk
- 1/2 appel
- Eetlepel rozijnen
- Mespuntje kaneel
- Handjevol walnoten
- Honing of suiker naar smaak
Bereidingswijze:
1. Doe de havermout en melk in een kommetje en roer het door elkaar. Voeg hier ook de rozijnen bij.
2. Dek het af en leg het overdag in de koelkast.
3. Tijdens suhoor roer je het door en voeg je de blokjes appel, walnoten, kaneel en suiker of honing eraan toe. Roer het geheel hierna nog een keer door elkaar.
Frisse fruitsalade
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- Vijf aardbeien
- halve banaan
- Halve theelepel kokos
- Theelepel lijnzaad
- Honing
Bereidingswijze:
1. Snij de sinaasappel door tweeën, snij het daarna in partjes van 8 kleine stukjes, gebruik hiervoor een snijblad.
2. Snij de banaan in schijfjes en halveer de aardbeien.
3. Snij de dadels in kleine blokjes
4. Doe het gesneden fruit en dadels in een kommetje en vermeng dit.
5. Garneer de fruitsalade met het kokos, lijnzaad en honing. Je salade is klaar!
Sneetjes brood met eieren, tomaat en pijnboompitjes
Ingrediënten:
- 3 sneetjes volkoren brood
- 2 eieren
- Kaas
- 1 tomaat
- Snufje zout, peper, komijn en oregano
- Theelepel olie
- IJsbergsla
- Komkommer
- Eetlepel pijnboompitjes
Bereidingswijze:
1. Schil de tomaat en snij hem in blokjes.
2. Doe een theelepel olie in een koekenpan en voeg de tomaat toe, laat dit bakken totdat de tomaat gaar is.
3. Voeg nu de eieren toe en meng dit voorzichtig door elkaar. Strooi hier peper, zout en komijn over.
4. Snij de sla in reepjes, en de komkommer in schijfjes.
5. Neem de boterhammen en beleg ze alle drie met kaas. Doe de sla erop en hierna de gebakken ei en de komkommerschijfjes. Strooi als finishing touch de oregano en pijnboompitjes eroverheen.
Eet smakelijk en vergeet niet je portie water binnen te krijgen tijdens de suhoor!