8 moslimvriendelijke eetgelegenheden voor een fijnproeversreis naar Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is een land vol met schilderachtige stranden, uitgestrekte graslanden, serene meren en nog veel meer.
reizen

Het bezoeken van al die mooie plekken zorgt er natuurlijk wel voor dat je waarschijnlijk flink trek zal krijgen. Daarom hebben we deze acht moslimvriendelijke eetgelegenheden voor je geselecteerd zodat je jouw honger kan stillen.

1. Raw Power Vegan Café

Als je klaar bent met winkelen in het centrum van Auckland, wip dan even langs bij Raw Power Vegan Café. Dit schilderachtige café staat erg bekend om de unieke twist die ze geven aan veganistische en vegetarische gerechten.

De citroen pannenkoeken en de Franse toast kunnen we van harte aanbevelen. Daarna weet je zeker dat je genoeg energie zal hebben voor je volgende avontuur.

Adres: 1/10 Vulcan Lane, Auckland

2. Grill and Shakes

Kijk vooral eens op de Instagram pagina van Grill and Shakes, hier vind je talloze foto’s van overheerlijke gerechten waarvan je zult gaan watertanden.

Dit casual restaurant staat bekend om haar flatbreads die zijn belegd met sappige stukken vlees. De flatbreads hier zijn gemaakt van organische melk en echte boter waardoor ze extra luchtig worden!

Mocht je zin hebben in iets zoets, ze hebben hier meer dan vijftig verschillende smaken milkshakes waar je uit kan kiezen.
Deze zaak is zo goed dat we het weer benoemen, ondanks dat het al vermeld staat in de “out Auckland” gids. 

Adres: 473 New North Rd, Kingsland, Auckland

3. Theobroma chocolade paviljoen

Bezoek het Theobroma chocolade paviljoen en prikkel je innerlijke chocolade verslaafde.  Alles wat dit restaurant serveert is van chocolade gemaakt. Van warme en koude drankjes tot chocolade dips en desserts, er is voor ieder wat wils.

De favoriet van de meeste mensen zijn de wafels, die zijn vers gemaakt en besprenkelt met een royale hoeveelheid Belgische chocolade. 

Als je alleen wat wil drinken probeer dan vooral de warme chocolade, die is beschikbaar in de smaken donker, wit, melk en karamel.

Adres: Botany Town winkelcentrum, 588 Chapel Rd, Botany, Auckland

4. Marrakech Café

Wanneer je naar binnen stapt in het Marrakech Café is het alsof je binnenstapt in een ander land. Gordijnen voorzien van design patronen, gekleurd glas en vergulde lantaarns verfraaien het café. Je zal jezelf voelen alsof je in Marokko bent.

Dit kleine restaurant serveert authentieke Marokkaanse gerechten, de tajine wordt van harte aanbevolen door de gasten.

Adres: 307 Evans Bay Parade, Hataitai, Wellington

5. Kebabs on Queen

Het beste van dit Turkse fastfood restaurant is dat je er alles kan aanpassen naar je wens. Er is een keuze uit vier verschillende soorten kebab; kip, lam, een mix van die twee of falafel. Vervolgens kies je of je dit opgerold wil hebben in een standaard of een volkoren pita broodje. Je kunt ook je eigen salade kiezen en het geheel afmaken met één van de drie beschikbare sauzen. 

Tip: Hun bestseller is de kip kebab dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Adres: Lambton Square winkelcentrum, 180 Lambton Quay, Wellington

6. The Lotus Heart

Zodra je The Lotus Heart binnenstapt, wordt je gehuld in een rustige en vredige sfeer. Dit volledig vegetarische restaurant is toegewijd aan bewust leven en gezond eten.

Naast het standaard hoofd- en dessertmenu hebben ze ook een speciaal menu dat dagelijks veranderd! 

Mocht je nog enige andere dieetwensen hebben maak je dan geen zorgen. Ze hebben namelijk ook veganistisch, glutenvrij en rauw voedsel beschikbaar.

Adres: 363 St Asaph St, Christchurch

7. Afghaans Restaurant

Dineren in dit midden-oosten restaurant is zeker een unieke ervaring. Wanneer je binnenstapt in de zaak hoef je niet eens te bestellen. De eigenaar zal je serveren wat hij heeft en hoeveel hij denkt dat je nodig hebt. Je moet de eigenaar natuurlijk wel even laten weten of je iets niet lust of ergens allergisch voor bent. Buiten dat, leun achterover, ontspan en geniet van het eten.

De porties zijn groot en mocht het teveel zijn vrees dan niet. De eigenaar zal erop staan dat je de restjes mee neemt. Het beste is nog wel dat het niet zo duur is en de lokale bevolking is er gek op.

P.S. Vergeet niet om van tevoren even te bellen of het restaurant geopend is.

Adres: 318 Lincoln Rd, Addington, Christchurch

8. The Good Earth Café

Met zijn schone witte interieur en charmante inrichting, het licht en de ruime atmosfeer maken The Good Earth Café de perfecte locatie voor een ontspannen brunch.
Dit schilderachtige café is gelegen vlakbij de Universiteit van Otago. Het eten wordt gemaakt van verse, gezonde en voornamelijk biologische ingrediënten. Als je in het voorjaar heerlijk dineert in hun binnenplaats zit je er onder honderden narcissen.

Ze serveren ook fair trade koffie die lokaal gebrand wordt, perfect voor koffie liefhebbers!

Adres: 765 Cumberland St, Dunedin


Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reistip
halal
moslim
toerisme
nieuw-zeeland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi