Wraps met kipfilet en zachte geitenkaas
Ingrediënten:
- 2 tortilla's
- 160 gram kipfilet
- Handje verse spinazie
- 130 gram zachte geitenkaas
- Handje walnoten
- zout en peper
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
1. Snij de kipfilet in grote blokjes, kruid dit met peper en zout naar smaak.
2. Bak de kipfilet totdat deze gaar is.
3. Snij de geitenkaas in dikke plakken.
4. Verwarm de tortilla's kort.
5. Vul nu de tortilla's door eerst een paar blaadje spinazie in de lengte over de tortilla te verdelen, hierna verdeel je op dezelfde manier de geitenkaas en de warme kipfilet.
6. Verdeel de walnoten over de wrap en rol de tortilla's op, je kunt de rol ook oprollen en hem daarna in drie a vier stukjes snijden zodat je hapklare tortilla's hebt.
Mini zalm pizza van pita broodjes
Ingrediënten:
- 6 pitabroodjes door de helft in tweeën gesneden
- 100 gram gerookte zalm
- 150 ml tomatensaus
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- Een handje cherry tomaatjes
- 6 groene olijven zonder pit
- 1 bolletje mozzarella
- Halve theelepel oregano
- Handje verse basilicum blaadjes
- 50 gram rucola
- Halve eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
1. Bak de ui en knoflook in een beetje olie.
2. Neem de tomatensaus en doe hier de olijfolie, oregano en zout naar smaak bij en vermeng dit.
3. Neem de helft van een pitabroodje en besmeer de binnenkant met een laagje saus.
4. Doe nu het uien mengsel eroverheen en verdeel hierna de in plakjes gesneden mozzarella, de in stukjes gesneden zalm, de basilicum blaadjes, rucola, de in schijfjes gesneden cherry tomaatjes en in schijfjes gesneden olijven eroverheen, beleg zo ook de overige pita pizza bodempjes.
5. Doe ze nu in de oven en zet hem op de lage stand, haal ze eruit als de pitabroodjes hard zijn en de mozzarella gesmolten is.
Smakelijk eten en geniet!