Voormalig Spaanse politieke leider gearresteerd op verdenking seksueel misbruik van minderjarigen in Tindouf-kampen

buitenland
4
19 jun '17
Alejandro Diaz, de voormalige secretaris-generaal van de Spaanse Socialistische Jeugdbeweging in Elche, is onlangs gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen, waaronder Saharawi's in de Tindouf-kampen.

Alejandro Diaz, voormalig secretaris-generaal van de Spaanse socialistische jeugdbeweging in het oosten van Spanje, werd in voorlopige hechtenis geplaatst. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van minderjarigen. Sommigen van hen wonen in de Tindouf-kampen.

Volgens politiebronnen geciteerd door het Spaanse agentschap EFE, onderzochten de onderzoekers internetgesprekken waarin Diaz opschepte over het verkrachten van een minderjarige uit de Tindouf-kampen, die naar Spanje worden gebracht voor vakantie.

Na zijn arrestatie werd Alejandro Diaz ontslagen van het voorzitterschap van de Jeugdraad van Elche en uitgesloten van de Socialistische Jeugd en de Valencia-afdeling van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSPV-PSOE).

Volgens dezelfde bronnen proberen de onderzoekers vast te stellen of de gearresteerde andere kinderen uit de Tindouf-kampen op het Algerijnse grondgebied seksueel heeft misbruikt.

© Redactie 2017
algerije
tindouf
sahrawi's
seksueel
misbruik
minderjarigen
kampen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?