Marokkanen kunnen geboorteakte nu ook online aanvragen

marokko
4
19 jun '17
Marokkaanse burgers hoeven niet meer naar hun geboortestad te reizen om hun oorspronkelijke geboorteakte te verkrijgen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eindelijk servicecentra in heel Marokko gelanceerd waar burgers hun geboorteakte kunnen verkrijgen.

De langverwachte dienst die de uitgifte van burgerlijke statuscertificaten online mogelijk maakt, maakt het mogelijk voor Marokkanen om hun geboorteakten te verkrijgen in zowel Frans als Arabisch via https://www.watiqa.ma

De nieuwe dienst, genaamd "Watiqa", helpt de burgers tijd en moeite te besparen en stelt hun in staat om burgerlijke statuscertificaten te verkrijgen en de kosten online te betalen.

De betalingen kunnen worden gemaakt met behulp van een in Marokko geregistreerde bankkaart of een internationale bankkaart en binnenkort zelfs via SMS, meldt Moroccoworldnews.

Aanvragers zullen hun aangevraagde burgerlijke staat documenten via aangetekende post in Marokko en in het buitenland kunnen ontvangen zonder de moeite van het bezoeken van de servicecentra.

In het verleden moesten Marokkanen reizen naar de plaats waar ze waren geregistreerd om hun geboorteakten te verkrijgen.

© Redactie 2017
marokko
geboorteakte
online
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?