Drie Marokkaanse terrorisme verdachten gearresteerd in Madrid (video)

buitenland
10
22 jun '17
Drie Marokkaanse onderdanen zijn gearresteerd in Madrid op verdenking van terrorisme, meldde het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren in een verklaring.

Eén van de verdachten, een 32-jarige man waarvan wordt aangenomen dat hij een link heeft met Daesh, wordt beschouwd als "heel gevaarlijk". De twee overige verdachten, 33 en 38 jaar oud, deelden een appartement met hem. Het Spaanse Binnenland zei dat de hoofdverdachte zijn huisgenoten trainde om gewelddadige daden in Spanje uit te voeren.

Het ministerie onthulde dat de betrokken man veel extremistisch materiaal had verzameld, waaronder handboeken over hoe je terroristische aanslagen kan plegen.

In de vroege uren van woensdag deed de Spaanse politie een inval in het appartement in Las Delicias, in het zuiden van Madrid, en werden de drie mannen gearresteerd. Het radicale materiaal werd in beslag genomen tijdens de huiszoeking.

Volgens het ministerie worden de documenten, waarvan de inhoud varieert van "de meest radicale vorm van ideologische voorbereiding" naar "daden van martelaarschap", momenteel geanalyseerd door de nationale politie van Spanje.

De politie inval gebeurde 2 dagen voor World Pride, het grootste LGBT-festival ter wereld, die plaatsvindt in Madrid. Er alhoewel sommige media een link hiernaar leggen, zijn er door het ministerie geen details geven of het drietal een terroristische daad wilde plegen tijdens dit evenement.

Youtube link

© Redactie 2017
madrid
terrorisme
verdachten
marokkaans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?