Marokko roept per direct ambassadeur in Nederland terug

marokko
214
24 jun '17
Marokko heeft vandaag haar ambassadeur in Den Haag teruggeroepen, wegens het niet voldoen van Nederland aan een verzoek voor de uitlevering van een drugshandelaar.

De Nederlandse autoriteiten hebben niet voldaan aan het verzoek van het Koninkrijk om een beruchte drugshandelaar van Marokkaanse oorsprong uit te leveren die betrokken is bij de financiering en ondersteuning van bepaalde criminele kringen in Noord-Marokko.

"In de laatste twee dagen zijn er contacten geweest tussen de Marokkaanse en de Nederlandse autoriteiten op het niveau van de regeringsleiders en de ministers van Buitenlandse Zaken over de acties van een beruchte drugshandelaar van Marokkaanse herkomst in Nederland", meldde een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking (MAEC).

De betrokken drugshandelaar is het onderwerp van twee internationale arrestatiebevelen uitgegeven door de rechtbank, voor "deelgenootschap aan een criminele organisatie" sinds 2010 en internationale drugshandel sinds 2015, meldt de verklaring.

MAEC verklaart dat gedurende enkele maanden specifieke informatie aan de Nederlandse autoriteiten is geleverd over de betrokkenheid van deze drugshandelaar bij de financiering en logistieke ondersteuning van criminele kringen in Noord-Marokko.

"Marokko behoudt zich het recht voor om alle gevolgen en implicaties die nodig zijn op het niveau van de bilaterale betrekkingen te trekken en om dergelijke politieke en diplomatieke maatregelen te nemen die nodig zijn".

Marokko heeft in dit verband besloten om, ter raadpleging, zijn ambassadeur in Den Haag terug te roepen. "Het Koninkrijk zal de mogelijkheid van een terugkeer naar deze post, afhankelijk van de ontwikkelingen in deze zaak, onderzoeken", sloot de verklaring af.

© Redactie 2017
marokko
ambassadeur
nederland
teruggeroepen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?