Van DNA tot Z: Ajouad El Miloudi op onderzoek uit in de complexe wereld van DNA

algemeen
5
25 jun '17
DNA is vrijwel elke dag in het nieuws.

Of het nu gaat om baanbrekend onderzoek, een misdaad die eindelijk wordt opgelost, of berichten om over te glimlachen (Napels zet DNA in om de herkomst van hondenpoep op straat te achterhalen). DNA is overal. In de zesdelige serie Van DNA tot Z onderzoekt presentator Ajouad El Miloudi de plek die DNA inneemt in ons dagelijks leven en blikt hij vooruit naar de toekomst. Zijn we klaar voor toekomstige ontdekkingen, wat is er nu al mogelijk en wat zijn de ethische grenzen?

Tijdens zijn zoektocht verbaast Ajouad zich over vergevorderde ontwikkelingen, komt hij van alles te weten over zijn eigen DNA profiel en breekt hij z’n hoofd over ethische kwesties.

"Futuristische toepassingen die ik alleen kende van Amerikaanse blockbusters komen steeds dichterbij, ik was verbaasd hoe ver we al zijn met technieken rondom DNA. De vele mogelijkheden waren echt een eye opener voor me. Dit leidde bij mij tot verwondering en soms zelfs tot emotie. De mens is een bijzonder, complex en veelzijdig wezen en dat wordt in deze serie bevestigd." - Ajouad El Miloudi.

Vanaf 20 augustus t/m 1 oktober iedere zondag om 19.20 bij de NTR op NPO2.

© Redactie 2017
ajouad el miloudi
dna
ntr
van dna tot z
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?