Koning Mohammed VI spreekt zijn teleurstelling uit, annuleert vakanties ministers

marokko
58
26 jun '17
Koning Mohammed VI benadrukte op zondag tijdens de ministerraad de noodzaak van het vermijden van 'politiciseren van de sociale en ontwikkelingsprojecten die worden verwezenlijkt'.

Tijdens de eerste ministerraad van de regering van El Othmani in het Koninklijk Paleis in Casablanca, die deze zondag door de Koning werd voorgezeten, heeft de vorst zijn "teleurstelling, ontevredenheid en bezorgdheid" uitgesproken over de vertraging van de uitvoering van de projecten in Al Hoceima.

Abdelouafi Laftit en Mohamed Boussaïd, respectievelijk ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën, hebben de opdracht van de Koning gekregen om de situatie te controleren en na te zien: "De Algemene Inspectie van Territoriale Administratie en de Algemene Inspectie van Financiën IGF, zullen de nodige onderzoeken verrichten en de verantwoordelijkheden vaststellen, en geven zo spoedig mogelijk een rapport uit".

De Koning herinnerde ook aan zijn instructies dat "alleen voorstellen voor financiering, studies en goedkeuring van grond aan hem moeten worden voorgelegd, met de plicht om ze zo spoedig mogelijk te lanceren ", aldus een verklaring van het Koninklijk Kabinet dat via het Marokkaanse persbureau MAP is uitgegeven.

Te midden van de huidige situatie heeft de Koning de vakanties van de ministers geannuleerd tot "verdere kennisgeving om de follow-up van de betrokken projecten te waarborgen".

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
ministerraad
teleurstelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?