El Othmani verzekert realisatie ontwikkelingsprogramma 'Al-Hoceima, Manarat Al Moutawassit' (video)

marokko
77
28 jun '17
Saad Eddine El Othmani verzekerde vandaag dat de overheid gemobiliseerd is om op korte termijn de verschillende projecten in Al Hoceima en de omliggende regio uit te voeren.

"We (ministers) zijn toegewijd, na de hoge instructies van Koning Mohammed VI tijdens de laatste ministerraad, om snel de verschillende projecten te realiseren en het tempo van de uitvoering te versnellen", zei het hoofd van de regering vanmiddag tijdens een persconferentie. De persconferentie werd gegeven voordat El Othmani als voorzitter deelnam aan een interministeriële vergadering om het ontwikkelingsprogramma genaamd "Al-Hoceima, Manarat Al Moutawassit" in de provincie Al Hoceima te implementeren.

Dit programma, met een investering van 6,5 miljard dirham, werd al gelanceerd in 2015, maar er is tot op heden nog weinig van te zien.

De Koning vroeg afgelopen zondag de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën om een onderzoek te starten om de oorzaken van de bevriezing van dit ontwikkelingsprogramma te bepalen. Saad Eddine El Othmani verzekerde op maandag dat alle projecten die in het kader van dit programma zijn geregistreerd, gerealiseerd zullen worden. Hij riep de burgers tot wijsheid op.

El Othmani uitte zijn teleurstelling na het geweld tijdens protesten in Al Hoceima afgelopen maandag en betreurde dat zowel veiligheidsagenten als burgers gewond zijn geraakt.

Het hoofd van de overheid zei ook dat "de rechten van gedaagden in de rechtbank worden gerespecteerd". Dat zijn de instructies van de Koning, zei hij en voegde daaraan toe dat de rechtbank verzoeken tot onderzoek naar vermeende folteringen zal behandelen.

Youtube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
el othmani
al hoceima
ontwikkelingsprogramma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?