Lekjaa: 'El Haddadi binnen enkele weken Marokkaans-international'

marokko
4
1 jul '17
Na Ziyech en Renard weer tot elkaar te hebben gebracht, buigt bondsvoorzitter Lekjaa zich nu over het dossier El Haddadi.

Hakim Ziyech is weer inzetbaar voor het Marokkaanse elftal, dit bereikte men makkelijker dan gedacht gisteren tijdens een informeel gesprek tussen beide hoofdpersonen in de langslepende kwestie. Wat er precies gezegd is en welke verwijten er over en weer zijn gedaan is niet bekend. Duidelijk is wel dat de befaamde middenvelder zich weer beschikbaar stelt voor de nationale ploeg, ook onder de coach die hij in eerste instantie besloot te mijden. 

El Haddadi en de Leeuwen v/d Atlas
Een ander veelbesproken onderwerp in het Marokkaanse voetbalnieuws van afgelopen periode is de status van FC Barcelona aanvaller Munir El Haddadi. Deze zou, zo is officieel bekendgemaakt door bondsvoorzitter Lekjaa, zijn interlandcarrière toch liever willen vervullen namens Marokko. Dat de zaak nog even op zich laat wachten momenteel heeft te maken met administratieve redenen. 

Lekjaa laat tegenover Radio Mars het volgende hierover weten: ''El Haddadi zal over enkele weken Marokkaans-international zijn, het is nog even wachten op medewerking van de kant van de Spanjaarden.''

Door z'n enkele optreden voor La Roja draagt de 21-jarige El Haddadi de status van Spaans A-international, om het switchverzoek bij de FIFA goedgekeurd te krijgen dienen ook enkele documenten van de Spaanse voetbalbond aan het dossier te worden toegevoegd. 

© Redactie 2017
marokko
fouzi lekjaa
munir el haddadi
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fifa
switch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?