Japanse auto-onderdelenfabrikant kiest Tanger uit als eerste Afrikaanse vestiging

economie
27
2 jul 16:02
De haven van Tanger lijkt haar aantrekkingskracht voor buitenlandse investeerders nog lang niet te hebben verloren.
Eén van de marktleiders op het gebied van auto-onderdelen en in het bijzonder elektrische richtingssystemen gaat binnenkort voor de eerste keer de deuren openen in Afrika en de MENA-regio en heeft daar Tanger voor uitgekozen.

Het Japanse concern JTEKT Corporation zal met ingang van komend kalenderjaar beginnen aan de fabriek die zo'n 6,5 hectare beslaat. De fabriek zal hiermee de directe levering aan twee automakers in Marokko, Renault en PSA, in parallel met andere fabrikanten en exportmarkten mogelijk maken.

In een persbericht maakt het Tanger Med bureau de komst wereldkundig: "Het project zal zich huisvesten in Tanger Automotive City, het begin van de werkzaamheden wordt geraamd op 2018." Met het opzetten van deze vestiging zal naar verluidt zo'n 15 miljoen euro gemoeid gaan, de jaarlijkse productiecapaciteit ligt dan op ruim 230.000 stuks.

Met ruim 80 fabrieken en leveranciers wist het voltallige havenbedrijf Tanger Med afgelopen kalenderjaar voor maar liefst 50 miljard dirham te exporteren. JTEKT Corporation heeft mondiaal genomen 136 vestigingen, verspreid over 27 landen, meldt Lefr360.

marokko
tanger
japan
auto
onderdelen
jtekt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
fez
agadir
sahara
vn
raqqa
verkeersongeval
investering
bcij
overheid
kalifaat
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
politie
hervé renard
spanje
daesh
rabat
turkije
al hoceima
aanslag
trump