Ziyech één v/d meest concrete kanshebbers voor aanvoerderschap Ajax

sport
14
3 jul '17
De middenvelder zou na het vertrek van captain Davy Klaassen misschien niet alleen z'n rugnummer overnemen, maar ook de felbegeerde aanvoerdersband.

De gehele Ajax-selectie, met nog een paar talenten uit Jong Ajax waaronder Noussair Mazraoui, reisde vandaag af naar het Oostenrijkse Zillertal. Daar vindt de voorbereiding op volgend seizoen plaats, tevens het meetpunt voor de nieuwe coach Marcel Keizer om een nieuwe captain aan te wijzen.

Na het vertrek van voormalig aanvoerder Davy Klaassen naar Everton is die band nog zonder eigenaar. Met de huidige Ajax-selectie in het achterhoofd maakt Marokkaans-international goede kans op het zijn van captain bij de Amsterdammers.

De coach laat het volgende weten over het trainingskamp en de keuzes die hij er gaat maken. Aankomende zaterdag staat het eerste oefenduel op het programma tegen Werder Bremen: "Dan wordt ook duidelijk wie begint als aanvoerder. Van daaruit kijken we verder. Het is de eerste oefenwedstrijd, niets meer en niets minder. De laatste wedstrijd was de Europa League-finale, nu starten we weer op. Het is een eerste meetpunt. Ik denk dat de meeste jongens 45 minuten gaan spelen", zo is te lezen op de officiële kanalen van Ajax.

Het zijn van aanvoerder is geen onbekend terrein voor de 9-voudig international. Bij FC Twente droeg hij de band geruime tijd totdat de clubleiding ingreep na een kritisch interview van de spelmaker met de Volkskrant.

Photocredit: AJAX tv

© Redactie 2017
ziyech
aanvoerderschap
ajax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?