Mustapha Lahnachi, een van de meest gezochte Belgische voortvluchtigen, in Nederland gearresteerd

algemeen
4
4 jul '17
Lahnachi was al 8 jaar voortvluchtig en werd ontdekt toen hij zijn DNA in een andere zaak moest afgeven.

Diverse Belgische nieuwsbronnen meldden gisterenavond dat de 38-jarige Lahnachi, van Marokkaanse afkomst, gisteren werd gearresteerd in Rotterdam. 

Lahnachi staat op de lijst van meestgezochte criminelen van het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Belgische federale politie.

Op zondag 15 maart 2009 ontsnapte Lahnachi met twee andere gedetineerden uit de gevangenis van Ittre, hierbij werden drie bewakers gegijzeld met messen. Buiten de poort van de gevangenis werden de bewakers weer vrijgelaten, maar één van de bewakers raakte hierbij gewond. Hij werd hiervoor in oktober van hetzelfde jaar veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.

Mustapha Lahnachi woonde in Nederland onder een valse naam. Hij kwam in beeld toen hij zijn DNA in een ander zaak moest afgeven.

De twee ontsnapte medegedetineerden werden al eerder opgepakt, Hassan Zaïd al direct in een bos in de buurt van de gevangenis en Ahmed El Yaagoubi in 2010 in Metz, Frankrijk. Ook deze beide mannen werden veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor hun ontsnappingspoging en gijzeling.

Lahnachi zal aan België worden uitgeleverd.

© Redactie 2017
voortvluchtig
belgie
gearresteerd
nederland
lahnachi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?