Stadsgouverneur Al Hoceima: 'De terugtrekking van veiligheidstroepen is begonnen'

marokko
98
4 jul '17
Op een persconferentie gisteren in Al Hoceima verklaarde de nieuwe stadsgouverneur Farif Chourak dat de autoriteiten hebben besloten om de aanwezigheid van de veiligheidstroepen te onttrekken uit Imzouren en het Mohammed VI plein in Al Hoceima.

Deze operatie volgt de Koninklijk instructies, verklaarde de nieuw benoemde stadsgouverneur.

De nieuwe gouverneur is van mening dat dit een zeer sterk signaal is, en hij hoopt dat deze zal worden verwelkomd door de bevolking, meldt medias24. Farid Chourak legde ook uit dat als er een positieve interactie is met dit initiatief, andere stappen snel zullen worden ondernomen.

"Dit zijn acties die streven naar het creëren van een normale atmosfeer, waar iedereen hun vrijheden kan uitoefenen, en waar de staat ook zijn bevoegdheid kan uitoefenen om veiligheid te installeren", zei Chourak

Volgens een inwoner, die door de persbureau AFP is gecontacteerd, heeft "de politie zich inderdaad van het centrale plein in Al Hoceima onttrokken, er zijn er nog wat in burgerkleding, evenals voertuigen die naast het naburige politiebureau zoals gewoonlijk staan geparkeerd".

Op sociale netwerken hebben internetgebruikers video's gedeeld van veiligheidsagenten die zich uit de steegjes terugtrekken te midden van het applaus van de bewoners.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
veiligheidstroepen
terugtrekking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?