Must-haves uit Marokko

marokko
1
9 jul '17
Marokko...het heerlijke klimaat, het lekkere eten, de gezellige familiebezoekjes maar vooral ook de wandelingen door de talrijke souks met de o zo leuke spulletjes.

Vorige week deelden wij een top 10 voor jullie met wat er vooral in je koffer mee moet vanuit Nederland naar Marokko. Deze week draaien we dat om en hebben we speciaal een lijstje gemaakt met producten die je mee kunt nemen vanuit Marokko naar Nederland. Een aantal van deze producten zijn ook te koop in Nederland, maar vaak zijn ze vele malen duurder!

Ik ga op vakantie naar Marokko en ik neem mee (terug):

Foodies

- (Marokkaanse) kruiden; vaak kun je de kruiden vers tot poeder laten malen waar je bij staat. De kruidenkraampjes zijn een streling voor het oog om naar te kijken met de talrijke kleuren en heerlijke geuren. Koop je de kruiden kant en klaar, vergeet ze dan niet te zeven want er kunnen stofjes, kleine steentjes en stokjes in zitten.
- Olijfolie; de Marokkaanse keuken is niet compleet zonder olijfolie. Gebruik het om in te koken, als salade dressing of om je warme Marokkaanse brood in te dippen. Olijfolie is ook zeer geschikt om je gezicht en lichaam mee in te smeren voor een heerlijke gehydrateerde en zachte huid. Het is ook een verwennerij voor je haar, gebruik het als anti-klit of als haarmasker.
- Amlou; deze Marokkaanse variant van pindakaas is een mix van arganolie, gemalen amandelen en honing. Het is heerlijk om je brood erin te dippen tijdens het ontbijt met een heerlijk zoete berad atai (Marokkaanse muntthee). Door het mee te nemen proef je de herinneringen uit Marokko weer een beetje. Let er wel op dat als je het kant en klaar koopt er ook suiker in kan zitten. Laat je het persoonlijk maken, dan kun je zelf zien welke ingrediënten er in de maalmolen gaan.
- De Marokkaanse gele kauwgum van het merk 'Flash', iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens gehad. Elk jaar worden de thuisblijvers er mee verblijdt door de vakantiegangers onder ons. Laten we eerlijk zijn, de smaak van de kauwgum is heerlijk en hij is heerlijk zacht totdat....een aantal seconden later de smaak af begint te nemen en de kauwgum steeds harder wordt. Eindresultaat na een halve minuut; smakeloos en hard, ja dan voel je je wel een beetje.....geflasht.

Beauty

- De welbekende groene en andere vrolijke felle kleurtjes lipsticks. De lipsticks veranderen bij het aanbrengen op je lippen in mooie kleurtjes, ze geven niet af en zijn waterproof. De lipsticks zijn te verkrijgen in zeven verschillende kleuren.
- Rozenwater; het biedt tal van voordelen voor je gezicht, lichaam en haar en het heeft daarnaast een lekkere bloemengeur.
- Henna; voor als je je haar wilt verven en tegelijkertijd een boost wilt geven of je handen en voeten een henna versiering wilt geven.

Overige
- Kleine aardewerk tajines. Er is voor ieder wat wils, hou je van simpel dan zijn ze in alle rustige kleuren verkrijgbaar van mat tot glanzend. Hou je juist van oosters en druk, dan kun je ze kopen met patronen en kleurrijke beschilderingen. De kleine tajines zijn multifunctioneel, je kunt ze bijvoorbeeld ter decoratie in je huis gebruiken of om olijven of tapas in te serveren, maar ook om je sleutels in op te bergen.
- Leren spullen; een mooie grote tas, portemonnee of leren slippers. De geur van het leer is typisch als je de leerafdeling in de souk binnenkomt. Van licht tot donker leer, van simpel tot mooi bewerkte patronen, voor ieders smaak is er wel wat te vinden.
- Marokkaanse traditionele kledij; denk hierbij aan prachtige takshita's en kaftans met de mooiste stoffen en nieuwste modellen. Neem zelf stof mee uit Nederland of koop het in Marokko en bespreek met de tailleur (naaiatelier) wat jou wensen zijn en er komen de meest originele creaties uit. Ga wel naar een atelier die bekend staat om haar professionaliteit om tegenvallers te voorkomen.
- Huisjurken/pyjama's; in de talloze bazaars kun je heerlijk luchtige pyjama's en jurken vinden die je lekker thuis op de bank of tijdens het slapen kan dragen.
- Espresso maker; kun je geen genoeg krijgen van de Marokkaanse koffie? Vaak wordt de koffie gemaakt in een zilveren espresso apparaat, een 3-delig aluminium koffiezetapparaat. Doe naast het koffiepoeder een snufje kaneel en zwarte peper in de koffie voor het Marokkaanse koffiesmaak effect. Het laat ook een typische geur achter als de koffie begint te borrelen. Dat wordt echt genieten voor de koffieliefhebbers...!


Als je weer terug naar Nederland gaat, heb je naast de mooie herinneringen aan het prachtige Marokko ook nog de producten waardoor je nog even extra kunt nagenieten. Van sommige producten kun je nog jaren plezier hebben. En mocht je nou nog wat missen in dit lijstje, vul het dan gerust aan in de comments. Wie weet hebben andere leden daar nog wat aan!

Een fijne vakantie allemaal, triq salama!

© Redactie 2017
marokko
vakantie
must haves
souvenirs
souk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?