Advocaat Ziane: Video Zefzafi is gefilmd in Oukacha-gevangenis

marokko
35
12 jul '17
De advocaat van Zefzafi meldt dat de video onderdeel was van het medisch onderzoek naar beschuldigingen van marteling.

Mohamed Ziane, éen van de advocaten van Zefzafi's, vertelde aan Febrayer dat de video van Nasser Zefzafi's waarin hij zich ontkleedt werd geschoten in de Oukacha-gevangenis in Casablanca.

Volgens hem had de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Casablanca een medisch onderzoek van de gevangene Zefzafi verzocht op grond van de beschuldigingen van geweld en marteling. Deze video is volgens hem gemaakt tijdens dit medische onderzoek. Het was bedoeld om het bestaan of afwezigheid van sporen van geweld op het lichaam van Zefzafi te bewijzen. Het is het medisch onderzoek dat de meewerkende houding van Zefzafi zou kunnen verklaren.

Hoe het kan dat deze video is gelekt wordt onderzocht in opdracht van de procureur-generaal van de Koning, Hassan Matar. De redacteur van de nieuwswebsite Barlamane, die de video maandag als eerste publiceerde, is vandaag opgeroepen voor ondervraging. De ondervraging zal worden uitgevoerd door de Nationale Brigade van de Justitiële Politie (BNPJ) in Casablanca.

© Redactie 2017
marokko
zefzafi
video
oukacha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?