Laptopban op Royal Air Maroc vluchten richting VS per vandaag opgeheven

marokko
15
13 jul '17
Royal Air Maroc (RAM) meldt middels een verklaring dat het verbod op het meenemen van laptops en andere grote elektronische apparaten in de cabine op vluchten tussen Marokko en de Verenigde Staten (VS) vandaag eindigt.

In de verklaring wordt de reden dat het nu wordt opgeheven niet verder gespecificeerd. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft het laptopverbod ook bij zes andere luchtvaartmaatschappijen opgeheven, te weten Emirates, Etihad Airways, Kuwait Airways, Qatar Airways, Royal Jordanian en Turkish Airlines.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij RAM is de enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten naar de VS vanuit het Koninkrijk aanbiedt, namelijk tussen de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca en Washington, DC en New York.

In maart verbood de VS laptops en andere elektronische apparaten die groter waren dan smartphones in de cabine op vluchten van 10 luchthavens in acht landen, waarbij ze hun zorg uitte dat ze gebruikt kunnen worden om explosieven in te verbergen. De getroffen landen waren Egypte, Marokko, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar en Turkije.

© Redactie 2017
marokko
laptopban
royal air maroc
vs
opgeheven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?