Rabat: 'Grote Theater' zal begin 2019 geopend worden

marokko
2
17 jul '17
Als alles volgens plan verloopt, zal de bouw van Rabat's 'Grote Theater' worden afgewerkt in het begin van 2019.

Het 'Grote Theater' is samengesteld uit een grote multifunctionele ruimte met ruim 1.822 zitplaatsen en accommodaties voor verschillende soorten shows. Het 'Grote Theater' zal naar verwachting aan het eind van de eerste helft van 2019 bezoekers verwelkomen, verklaarde projectmanager Lotfi Benchekroun aan het Marokkaanse persbureau MAP.

"Het theater heeft ook een kleine ruimte, die 127 zitplaatsen heeft, een restaurant met panoramisch uitzicht, winkels, cafés en een boekhandel", voegde Benchekroun toe.

Het ontwerp van het 'Grote Theater' is een creatie van de vorig jaar overleden beroemde Britse architecte van Iraakse oorsprong Zaha Hadid, bekend om haar avant-garde-ontwerpen en prestigieuze architecturale werken.

Het 'Grote Theater' van Rabat maakt deel uit van het ontwikkelingsprogramma van de Bouregreg Vallei, dat in januari 2006 door Koning Mohammed VI is gelanceerd.

Het ontwikkelingsprogramma van de Bouregreg Vallei beoogt het stedelijke landschap aan beide zijden van de Bouregreg rivier te transformeren en de aantrekkelijkheid ervan te verbeteren. 

© Redactie 2017
marokko
rabat
groot
theater
opening
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?