Marokkaans laboratorium introduceert betaalbare Hepatitis B medicatie

marokko
15
19 jul '17
Ruim 10 keer goedkoper dan de huidige Amerikaanse fabrikant!

Met ruim 600.000 Hepatitis B-patiënten in Marokko alleen al zorgde het Marokkaanse medicatielaboratorium Pharma 5 voor een betaalbaar alternatief voor de huidige veelgebruikte medicatie voor de ziekte. Voor slechts 300 dirham af te halen, is het een uitkomst voor chronisch zieken die voorheen voor het tienvoudige bedrag vastzaten aan het van oorsprong Amerikaanse Tenofovir.

De CEO van Pharma 5 Myriam Lahlou-Filali spreekt van absolute onafhankelijk als het gaat om alternatieven van buitenlandse aanbieders. Gedurende een recent persconferentie in Casablanca zegt Pharma 5 bij monde van Lahlou Filali het volgende hierover: "Deze aandoening vereist levenslange medicatie die we vanaf nu gewoon zelf kunnen ontwikkelen. Met deze doorbraak kunnen we de ruim 600.000 patiënten in Marokko beter tegemoet komen in financiële zin."

Nog voor de jaarlijkse Hepatitis-dag, die deze jaargang valt op 28 juli, zal de medicatie voor de consument beschikbaar zijn op de markt. Het is niet de eerste keer dat dit pharmaceutische bedrijf zich onafhankelijk speelt van haar concurrentie. Eerder al introduceerde men SSB 400, Dakasvir en Rivabir die helpen tegen Hepatitis C.

© Redactie 2017
marokko
medicijn
hepatitis b
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?