Minister van Volksgezondheid maandag in Al Hoceima

marokko
37
22 jul '17
De minister van Volksgezondheid, El Houcine Louardi, zal daar de publieke medische voorzieningen bezoeken, waaronder het Regionaal Centrum voor Oncologie die onlangs nieuwe medische apparatuur heeft ontvangen.

Onder die nieuwe medische apparatuur, die door de de Regionale Raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima wordt gefinancierd, is onder andere een 3D-scanner, een kobalt bron (een sterke radioactieve bron die gebruikt wordt bij bestraling), een autoclaaf (een toestel waar door middel van stoom onder druk vloeistoffen, instrumenten, glas, bepaalde plastieken en doeken gesteriliseerd kunnen worden) en de apparatuur voor de operatiekamer en de verkoeverkamer.

"Het bezoek zal een gelegenheid zijn [voor de minister] om op de hoogte te worden gebracht over de toestand van de medische voorzieningen in de regio, waaronder het Regionaal Centrum voor Oncologie zijn", meldde een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid.

Tijdens zijn bezoek zal de minister en zijn delegatie geïnformeerd worden over de voortgang van de projecten in de regio. De minister zal ook een ontmoeting hebben met verkozen ambtenaren, parlementsleden en enkele mensenrechtenactivisten in Al Hoceima.

De overige gezondheidszorg projecten die zullen worden bezocht zijn:
- Provinciaal ziekenhuis Mohamed V in Al Hoceima (nieuwe gebouwen bijgebouwd en gerenoveerd)
- De bouwplaats van een toekomstig provinciaal ziekenhuis in Ajdir
- Ziekenhuisproject in de buurt van Imzouren
- De bouwplaats van een toekomstig stedelijk gezondheidscentrum niveau 2 en jeugdgezondheidszorg ruimte in Imzouren

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
imzouren
ajdir
louardi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?