Fransman gearresteerd in Marokko na al 12 jaar op de vlucht te zijn

marokko
5
24 jul '17
De Fransman is veroordeeld in Frankrijk voor moord, maar al 12 jaar voortvluchtig. Hij is op 14 juli gearresteerd in El Jadida waar hij zich schuil hield, meldde de Franse aanklager in Nice gisterenavond.

Frankrijk heeft een verzoek om uitlevering bij de Marokkaanse autoriteiten ingediend, bevestigde de rechtbank van Nice aan de Franse krant Le Parisien.

Aangeklaagd voor de moord op de 24-jarige Kamel Laroussi in 2004, vluchtte de Franse Pierre Barraud, nu 52 jaar oud, een jaar later. Hij profiteerde van een voorlopige vrijlating (in afwachting van de rechtszaak) waarbij hij onder gerechtelijk toezicht was geplaatst.

In 2010 werd Barraud in zijn afwezigheid veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf door de rechtbank van Alpes-Maritimes voor moord, tegen een achtergrond van drugshandel en gemotiveerd door een schuld van 40.000 euro, aldus de aanklager. Het slachtoffer werd in een auto gevonden doorboort met kogels. Vijf kogels hadden het slachtoffer geraakt, waarvan er één zijn hoofd raakte.

Op 11 juli 2017 deed een speciaal Frans onderzoeksteam een reeks huiszoekingen bij familieleden in Nice. Daarbij werden documenten gevonden met betrekking tot de aankoop van een huis in El Jadida door zijn nicht. Deze informatie werd doorgegeven aan de Marokkaanse politie, die Pierre Baraud op dit adres arresteerde, en dat inderdaad zijn huis bleek te zijn.

© Redactie 2017
marokko
el jadida
fransman
voortvluchtig
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?