Marrakech: verdwijning van lichaam van overleden baby uit het ziekenhuis

marokko
8
25 jul '17
Het lichaam van een pasgeboren baby is verdwenen uit het universitair ziekenhuis Mohammed VI in Marrakech. De familie heeft een klacht ingediend om de zaak op te helderen.

Al Ahdath bericht vandaag dat de vader van het gezin een klacht heeft ingediend over de verdwijning van het lichaam van zijn overleden dochtertje uit het mortuarium van het universitair ziekenhuis Mohammed VI.

Volgens Al Ahdath begon het allemaal een paar weken geleden toen een vrouw beviel van een tweeling. De tweeling werd te vroeg, met zeven maanden, geboren, maar de ouders werd verzocht om met de twee meisjes het ziekenhuis Ibn Tofaïl te verlaten.

Enige tijd later, toen de gezondheid van de baby's verslechterde, ging het gezin naar de moeder- en kind afdeling van het universitair ziekenhuis Mohammed VI . Na een paar uur wachten werd één van de twee dochters teruggebracht, maar de medische staf was nog bezig om haar tweelingzusje te redden. Na drie dagen overleed het meisje, maar de medische staf stelde het overhandigen van het lichaampje uit.

Na herhaaldelijk aandringen van de familie, erkenden de ambtenaren van het ziekenhuis uiteindelijk dat het lichaam door een fout was overhandigd aan een familie uit Youssoufia. Een verklaring die de vader niet overtuigde, waarop hij heeft besloten om het ziekenhuis voor de rechter te dagen door een klacht in te dienen bij het kantoor van de aanklager in Marrakech.

Een onderzoek is geopend om deze opmerkelijke zaak op te helderen.

© Redactie 2017
opmerkelijk
marokko
marrakech
verdwijning
overblijfselen
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?