Amsterdam kijkt Zomergasten met Van der Laan

algemeen
1
30 jul 15:30
Op diverse plekken in de stad kijken Amsterdammers zondagavond gezamenlijk naar Zomergasten met burgemeester Eberhard van der Laan.
Onder meer in Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam Museum, De Balie, Het Ketelhuis en Q-Factory hangen grote schermen om de aflevering van het VPRO-programma te volgen.

Van der Laan is de tweede Zomergast van presentatrice Janine Abbring. De uitzending is niet live, maar vooraf opgenomen vanwege zijn ziekte. De burgemeester heeft uitgezaaide longkanker en ziet zijn deelname aan het programma als aanleiding om terug te kijken op zijn leven.

In de aflevering laat Van der Laan onder meer fragmenten zien uit de film Mississippi Burning en beelden van Ajax-speler Abdelhak Nouri, die begin deze maand blijvende hersenschade opliep na hartfalen. Ook komt er een fragment voorbij uit de documentaire De Stakende Stad over de Februaristraking in 1941.

De 62-jarige Van der Laan is sinds 2010 burgemeester van Amsterdam. Kort na het ingaan van zijn tweede termijn bleek dat hij ernstig ziek is. Desondanks blijft hij de stad besturen.
© ANP 2017
van der laan
amsterdam
zomergasten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
mekka
aanslag
voorselectie
gewonden
aanslagen
migranten
doden
pelgrims
qatar
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup