El Othmani kondigt interministeriële commissie aan voor betere coördinatie bij ontwikkelingsprojecten (video)

algemeen
5
2 aug 16:00
Het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani, kondigde de oprichting aan van een interministeriële commissie voor coördinatie en harmonisatie bij het ontwerpen en uitvoeren van diverse sociaal-economische ontwikkelingsprojecten.
"De convergentie [samenkomen] en harmonie bij het opstellen en toepassen van de verschillende hervormings- en ontwikkelingsprogramma's en -strategieën is nodig, zelfs noodzakelijk", zei El Othmani gisterenavond bij het Huis van Raadsleden tijdens de maandelijkse vragensessie gewijd aan het algemene beleid van de overheid.

"Om deze reden,' voegde hij eraan toe, "beloven wij u de creatie van een commissie om de coördinatie, convergentie en harmonie bij verschillende projecten te versterken".

El Othmani haalde daarbij het voorbeeld aan van een school die recentelijk op een berg was gebouwd zonder te denken aan het feit dat er geen weg, water en elektriciteit was.

El Othmani beantwoordde ook vragen over de Marokkaanse gemeenschap die in het buitenland is gevestigd (MRE's) en kondigde aan dat er een wetsontwerp in voorbereiding is voor de oprichting van een Nationale Raad voor MRE's.Youtube link

Videocredit: Lefr360

marokko
el othmani
commissie
ontwikkelingsprojecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
mekka
aanslag
voorselectie
gewonden
aanslagen
migranten
doden
pelgrims
qatar
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup