Sebta: blokkade van goederenvervoer voor een week door 'migratiedruk'

buitenland
2
10 aug 22:00
Marokko en Spanje zijn onderling overeengekomen om voor een week de doorvoer van goederen per voertuig of te voet op te schorten bij grensovergangspunt Tarajal.
"De delegatie van de Spaanse regering heeft op woensdag 9 augustus besloten, in coördinatie met de Marokkaanse autoriteiten, om de doorvoer van goederen per auto of te voet naar Marokko voor een week op te schorten", meldt een verklaring van de Spaanse autoriteiten. 

Deze beslissing komt als gevolg van de toenemende druk van sub-Sahara migranten en men wil alle beschikbare agenten vrij houden om illegale immigratie tegen te gaan. Afgelopen maandag slaagde een groep van 187 sub-Sahara migranten er nog in om dit grensovergangspunt al rennend over te steken.

Grensovergangspunt Tarajal is in het verleden al eerder voor korte periodes gesloten geweest, met name door de constante problemen en het duw- en trekwerk van zogenaamde 'mules' (personen die goederen op hun rug de grens over dragen), een aantal keer zelfs met de dood tot gevolg door vertrapping. Maar dit is de eerste keer dat de doorgang van goederen en transporteurs wordt onderbroken door de "migratiedruk" van sub-Sahara migranten, aldus de autoriteiten van Sebta.
marokko
sebta
blokkade
goederenvervoer
migratiedruk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bus
aanslagen
cambrils
selectie
frmf
barcelona
el ahmadi
imam
toespraak
moskee
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup