'Berucht Daesh-lid trouwde Nederlandse in Syrië'

buitenland
1
13 aug 14:44
Een berucht Australisch lid van terreurbeweging Daesh is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft bij haar twee kinderen.
Dat heeft de Daesh-ronselaar zelf gezegd tegen de Turkse politie, melden onder meer The Guardian en The Herald Sun.

Neil Prakash, de meeste gezochte terrorist van Australië, werd vorig najaar opgepakt toen hij met vervalste documenten de grens met Turkije overstak. De Daesh-strijder krijgt in de Turkse gevangenis bijstand van de Australische autoriteiten, in de hoop dat hij belangrijke informatie wil delen.

Prakash's kinderen hebben mogelijk recht op het Australisch staatsburgerschap. Hij zou echter geen idee hebben waar zijn vrouw en kinderen momenteel zijn.

Ook zou hij tegen de politie hebben gezegd, dat hij daesh de rug heeft toegekeerd nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Prakash was naar eigen zeggen zes maanden in Syrië op de vlucht, toen hij besloot naar Turkije te gaan.

De 27-jarige Prakash is geboren in Melbourne. Zijn familie komt uit Fiji en Cambodja. Hij is een van de zeker 110 Australiërs die zich bij Daesh hebben aangesloten. De identiteit van zijn vrouw is niet bekend.

Prakash werd eerder al eens dood verklaard na een Amerikaans bombardement op Mosul.
© ANP 2017
daesh
syrië
australisch
nederlandse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
aanslagen
bus
barcelona
voorselectie
frmf
seksueel misbruik
el ahmadi
cambrils
imam
turku
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup