Politie: doden en gewonden in Barcelona

buitenland
420
17 aug '17
De Spaanse politie bevestigt dat doden zijn gevallen en mensen gewond zijn geraakt toen een busje in het hart van Barcelona dwars door het publiek reed.

Volgens de Spaanse media is er zeker één persoon om het leven gekomen. Volgens de eerste schattingen van de Spaanse media zijn 20 tot 25 mensen gewond geraakt.

De politie "behandelt de zaak als een terroristische aanslag", meldde de krant El País. "Terroristische aanslag op La Rambla", kopte El Periódico.

De Spaanse politie heeft nog geen aantallen genoemd en via de eigen kanalen nog niet bevestigd dat het om een terroristische daad gaat. De protocollen voor een aanslag zijn geactiveerd, aldus de politie, maar over de motieven achter de fatale rit is nog niets bekend.

Politie: deel geen beelden van de aanslag

De politie in Barcelona verzoekt iedereen om geen foto's en filmpjes te delen van de aanslag in het centrum. Mensen moeten het gebied verlaten, er wegblijven en de hulpdiensten niet in de weg lopen. Mensen kunnen op Twitter via de hashtag #RedesSociales familie en vrienden laten weten dat ze veilig zijn, twittert de politie.

© ANP 2017
barcelona
doden
gewonden
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?