WK 2026: Nieuwe stadions nodig in Al Hoceima, Oujda en Tétouan

marokko
5
18 aug '17
Mocht Marokko de WK-hosting toegekend krijgen dan zal men flink aan de bak moeten. Het wereldevenement vereist dan 9 stadions over het gehele Koninkrijk

Marokko diende onlangs haar kandidatuur in bij wereldvoetbalbond FIFA om aanspraak te kunnen maken op eventuele WK-organisatie. Dat toernooi, wat voor het eerst in de geschiedenis de deelname van maar liefst 48 landen kent, vereist een flinke investering.

Bronnen binnen het Marokkaanse ministerie van Jeugd en Sport maakten aan het Marokkaanse medium Telquel.ma kenbaar wat voor voorbereidingen dit WK eist.

Het aantal speelsteden zou zijn vastgesteld op 9. Achtereenvolgens zijn dat Marrakech, Tanger, Casablanca, Rabat, Fès, Agadir, Al Hoceima, Oujda en Tétouan.

Nog te realiseren stadions

In Al Hoceima is men van plan een speelhaven te realiseren wat plaats biedt voor 40.000 supporters. Oujda daarentegen moet 45.000 supporters kunnen verwelkomen, de kosten voor dit stadion worden geschat op zo'n €50 miljoen euro. De laatste stad waar ook nog geen stadion aanwezig is wat voldoet aan de FIFA-normen is Tétouan. Kosten daarvoor zouden ruim €70 miljoen euro bedragen.

Op 13 juni 2018 maakt de FIFA bekend welke kandidaat aan de haal gaat met het WK. Tot nu toe hebben alleen de VS, Canada en Mexico hun joint-bid ingediend.

Photocredit: FIFA.com

© Redactie 2017
marokko
wk2026
stadions
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?