Laayoune: het strand van Foum El Oued krijgt 'Blue Flag' label voor tiende keer op rij

marokko
0
22 aug '17
Het Foum El Oued-strand in de provincie Laayoune heeft voor het 10e opeenvolgende jaar het "Blue Flag" label toegekend gekregen, een internationale certificering die wordt uitgereikt aan badplaatsen voor de naleving van de waterkwaliteitsnormen en de veiligheid van het zwemmen.

Deze hoge onderscheiding is een erkenning van de inspanningen die op nationaal en internationaal niveau door alle partners van de Mohammed VI Stichting zijn gemaakt om het milieu te beschermen, zowel ecologisch als in termen van het verbeteren van de kwaliteit van het zwemwater, de ontwikkeling en het beheer van het strand, maar ook in het creëren van activiteiten die bijdragen aan het verhogen van de bewustwording van het belang van het milieu en de versterking van de veiligheidsmaatregelen, meldt H24.

Het Foum El Oued-strand is dit jaar verbeterd dankzij de dynamiek van de regio (ontwikkelingsprojecten en infrastructuur) en de inspanningen van de verschillende belanghebbenden, verkozen ambtenaren, lokale autoriteiten en partners. Daarnaast is de corniche verder ontwikkeld en voorzien van goede verlichting.

Het Foum El Oued-strand, dat de bevoorrechte zomerplaats voor de lokale bevolking en enkele toeristen is, heeft sinds het begin van het zomerseizoen diverse maatregelen getroffen door middel van diverse activiteiten. Zoals bijvoorbeeld het reinigen van het strand en bewustmakingscampagnes met betrekking tot milieubescherming om aan de voorwaarden van de "Blue Flag" label te voldoen.

Er zijn ook verschillende maatregelen genomen ter ondersteuning van de opvang en huisvesting van vakantiegangers en toeristen.

© Redactie 2017
marokko
laayoune
foum el oued
blue flag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?