Seksueel misbruik in bus: totale verwarring over de identiteit van het slachtoffer (video)

marokko
5
22 aug '17
Er is inmiddels totale verwarring over de identiteit van het slachtoffer van seksueel misbruik in een bus in Casablanca.

Gisteren gaf het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) een persbericht uit waarin het slachtoffer wordt geopenbaard als Imane, 24 jaar oud en geestelijk beperkt. "De door de politie uitgevoerde onderzoeken maakten het mogelijk om de identiteit van het slachtoffer, geboren in 1993, vast te stellen, die lijdt aan psychische stoornissen en in dezelfde buurt als de daders woont", aldus de verklaring.

Daarbij ook opmerkend dat "intensief onderzoek, ondersteund door de technische experts die de video (die drie maanden geleden werd opgenomen) hebben onderzocht, maakte het mogelijk om de verdachten een paar uur na de uitzending van de video te identificeren en hen te arresteren in Sidi Bernoussi".

Maar nu komt het, gisterenavond publiceerde KifecheTV een interview die vraagtekens zet bij de identiteit van het slachtoffer. Een team van dit media-kanaal ging naar het huis van Imane in Sidi Bernoussi en interviewde de vader en zijn dochter. "De politie kwam om me te ondervragen, liet me de betreffende video zien en ik antwoordde dat de jonge vrouw die we op de beelden zien, niet mijn dochter is", zei Imane's vader. "Ik zag de video en ik ben het niet op de beelden", voegde het meisje toe. We hebben de video van dit interview onderaan dit artikel geplaatst.

Echter, gisterenavond zond Febrayer ook een interview uit van de jonge Imane, die dateert uit november 2016. Hierin wordt Imane voorgesteld als een jonge vrouw die meerdere keren is verkracht. De moeder van een kind, wiens vader onbekend is, verteld hier te lijden aan een huidziekte door meervoudig seksueel misbruik. Dit interview van Febrayer is hier te zien.

In de begeleidende tekst bij dit interview schrijft febrayer dat zij gisteren contact hebben opgenomen met de vader van Imane om de identiteit van het slachtoffer in de bus te verifiëren. Zij schrijven dat de vader van Imane bevestigde dat het inderdaad zijn dochter is in de video die eergisteren viraal ging (de video van het seksueel misbruik in een bus in Casablanca).

Wat we in elk geval zeker weten is dat Imane bestaat. Ze woont in Sidi Bernoussi, ze is meerdere keren verkracht en zij is de moeder van een 4-jarig kind. Maar is zij ook de jonge vrouw die we zien op de video? De verwarring blijft vooralsnog bestaan. Dat de daders in dezelfde wijk wonen als Imane en men bang is voor repercussie kan ook een mogelijke oorzaak zijn van de ontkenning.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
casablanca
bus
slachtoffer
seksueel misbruik
identiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?