Gemeente Berkane ontkent 2,5 miljoen dirham te hebben ontvangen van Hicham El Guerrouj

marokko
1
23 aug '17
De gemeenteraad van Berkane ontkent dat de Marokkaanse atleet Hicham El Guerrouj 2,5 miljoen dirham heeft geschonken ter ondersteuning van de bouw van een slachthuis in 2009.

Eerder deze maand plaatsten wij een artikel met een schokkende video van het slachthuis in Berkane, waarbij een medewerker van het slachthuis de kijkers meeneemt voor een rondleiding om de zeer slechte conditie te laten zien.

De werknemers gaven voor de camera te kennen dat ze niet langer konden zwijgen over de situatie, wegens de gezondheidsrisico's voor mensen die het vlees van het slachthuis consumeren.

Als reactie daarop publiceerde de atleet El Guerrouj, zelf geboren in Berkane en zevenvoudig wereldkampioen en tweevoudig olympisch kampioen, op 10 augustus een bericht op zijn officiële Facebook-account. Hierin sprak hij zijn teleurstelling en verdriet over de situatie uit.

De atleet zei dat hij een donatie van 2,5 miljoen dirham had gedaan en hem werd verteld dat "het slachthuis zo goed mogelijk gebouwd zou worden en dat de nieuwste apparatuur beschikbaar zou zijn om hygiëne en veiligheid voor de inwoners van de stad te verzekeren".

Hij zei dat hij bedroefd was om dergelijke beelden van het slachthuis te zien, vooral omdat de inwoners van de stad de dupe zijn van deze slechte situatie.

De gemeente van de stad heeft een persbericht uitgegeven in antwoord op de beweringen van El Guerrouj. Volgens het persbericht heeft de gemeenteraad van Berkane unaniem de samenwerking voor de bouw van het slachthuis in 2009 goedgekeurd, maar El Guerrouj heeft de projectovereenkomst nooit ondertekend.

"We hebben de financiële steun van de tweede partij [El Guerrouj] niet ontvangen", verklaarde de gemeente.

© Redactie 2017
marokko
berkane
el guerrouj
slachthuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?