Zomervakantie, Eid al-Adha, nieuwe schoolperiode, hoe beheert de Marokkaanse bevolking al deze kosten? (video)

buitenland
3
23 aug 11:47
De Ramadan is pas voorbij, de zomervakantie is nog in volle gang ,de schoolperiode gaat binnenkort weer beginnen en Eid al-Adha staat voor de deur. De afgelopen periode heeft bij veel Marokkanen voor hoge uitgaven gezorgd en soms voor moeilijkheden in de Marokkaanse portefeuille.
De start van het nieuwe schooljaar zorgt voor grote uitgaven in de schoolkosten en dit zou een probleem kunnen zijn voor veel Marokkaanse families met een bescheiden inkomen.

Na de hoge kosten die betrekking hebben op de maand Ramadan die bekend staat als een periode van massaconsumptie, volgden de kosten van de zomervakantie. Hierna begint de schoolperiode die dit jaar samenvalt met Eid al-Adha, waardoor de kosten alleen nog maar meer oplopen.

Hoe beheren de Marokkanen al deze uitgaven? Het nieuwsmedium Lefr360 vroeg het aan enkele van hen.

Met betrekking tot de eid die dit jaar samenvalt met de schoolperiode zal het financieel nog zwaarder worden voor de minder bedeelden en zal het een moeilijke periode worden, geeft een man aan.

Een vrouw geeft aan dat er inderdaad hoge kosten zijn maar dat God hen hierbij helpt, ze geeft aan dat ze een zoon heeft en dat ze goed kunnen leven, "we hebben niet veel en hebben niet veel nodig" sluit ze af.


YouTube link
marokko
kosten
beheren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
amsterdam
whatsapp
scholen
dgsn
eu
myanmar
onderzoek
uitbreiden
van der laan
bcij
casablanca
mohammed vi
politie
tanger
marrakech
atlas leeuwen
daesh
spanje
rabat
hervé renard
turkije
aanslag
al hoceima
moord