Politie stopt busje met gasflessen bij Maassilo (Rotterdam)

algemeen
27
23 aug '17
In de omgeving van de Maassilo in Rotterdam heeft de politie woensdagavond een busje met gasflessen erin gestopt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakte dat bekend.

Uit onderzoek moet nog blijken of er een verband is met de terreurdreiging die is geuit tegen een concert van de band Allah-Las in de Maassilo. Het concert van de band werd afgelast.

Aboutaleb zei dat het busje een Spaans kenteken had. De waarschuwing over de dreiging kwam ook van de Spaanse politie. Volgens Aboutaleb kwam de melding eind middag, begin avond binnen. De politie heeft de bestuurder van het busje aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt het busje. Het staat op de Mijnsherenlaan, op een steenworp afstand van de Maassilo. Agenten hadden het busje daar heen en weer zien rijden.

De burgemeester sluit niet uit dat er sprake is van toeval. Het kan ook een loodgieter of een lasser zijn die toevallig in de buurt was, zei hij. "We moeten niet te snel conclusies trekken."

Nadat de waarschuwing uit Spanje was binnengekomen hebben de autoriteiten nog overwogen of het mogelijk zou zijn het concert met extra beveiliging door te laten gaan. Uiteindelijk werd besloten het optreden toch af te blazen.

© ANP 2017
rotterdam
terreurdreiging
maassilo
gasflessen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?