Marokko: zon, zee, strand en wat nog meer?

marokko
12
28 aug '17
Een land in noordelijk Afrika omringd door de Middellandse zee, de straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, oftewel Marokko.

Het land van de bergen, stranden, woeste natuur en woestijn. Het land van drukte in de grote moderne steden en het land van heerlijke rust in de afgelegen dorpjes, waarbij in de ochtend de haan de enige wekker is.....vanaf de stah (dakterras) kijkend naar de lucht waar de sterren de oosterse pracht van Marokko weerkaatsen.

Marokko is een ideaal vakantieland als je op zoek bent naar de zon, bergen, natuur of gewoon rust wilt en wilt genieten van kleine dingen. Ben je eerder een avonturier? Ook dan heeft Marokko je veel uitdagingen te bieden zoals backpacken, bergbeklimmen en sandboarding. Ook voor degene die liever uren door de kleurrijke souks wilt wandelen zijn er genoeg mogelijkheden. Ben je op zoek naar cultuur? Onderneem dan een stedentrip en geniet van bijvoorbeeld de architectuur wat op zich al een kunst is, kortom voor ieder is er wat wils!

In de zomermaanden is het heerlijk warm, zo warm dat een wandeling naar buiten vaak plaats vindt na de middag, omdat het dan meestal wat afkoelt. Ook een siësta is een aanrader in de zwoele zomerdagen. De huid kleurt bruin, de zee vult zich met mensen die afkoeling zoeken en de talloze eetgelegenheden raken vol, maar niet alleen in de zomer is Marokko geschikt voor een heerlijke vakantie.

In april bloeit Marokko prachtig op, het ziet er door de bloemen en bomen kleurrijk uit en het is niet zo druk als in de zomer. Ook is het koeler en ook de portemonnee ervaart meer rust doordat de tickets vaak goedkoper zijn en ook de prijzen van veel producten omlaag gaan in de souks omdat er minder toeristen zijn.

Er zijn talloze activiteiten en bezienswaardigheden te beleven in Marokko. Vandaar dat we vanaf volgende week een reeks van artikelen met jullie gaan delen over Marokkaanse steden, de bezienswaardigheden en verdere informatie die van nut is. Hou het in de gaten!

© Redactie 2017
marokko
reizen
stedentrips
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?