Megaproject in ontwikkeling, Marokko investeert 2,5 miljard dirham in zonne-energie

marokko
4
29 aug '17
In Marokko is er genoeg zon, vandaar ook het grote kansenperspectief wat de Marokkaanse overheid zich voor houdt als het om zonne-energie gaat.

Een nationaal programma met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 15 Wattpiek (Wp) wordt momenteel ontwikkeld. Dit nieuwe plan richt zich op 100.000 ha en 20.000 bedrijven over een periode van 3 jaar. De totale kosten van dit programma worden geschat op 2,5 miljard dirham.

De minister van Energie, Aziz Rebbah, zei dat "dit programma onderdeel uitmaakt van de implementatie van de nationale energie-efficiëntie strategie tot 2030. Een programma dat energiebronnen diversifieert, terwijl prioriteit wordt gegeven aan hernieuwbare energiebronnen, die 42% van de in 2020 geproduceerde elektriciteit zullen uitmaken en 52% tegen 2030".

Concreet dient dit programma de kleine en middelgrote boeren in staat te stellen zich te voorzien van waterpompen die werken op elektriciteit die uit zonnepanelen wordt geproduceerd. Hiermee kunnen zij hun rendement verbeteren, terwijl ze water en energie besparen.

© Redactie 2017
marokko
zonne-energie
nationaal
programma
boeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?