Noord-Korea zegt waterstofbom te hebben getest

algemeen
55
3 sep 15:16
Noord-Korea zegt zondag een waterstofbom te hebben getest die op een intercontinentale raket kan worden gemonteerd.
De "perfect geslaagde" proef is volgens de Noord-Koreaanse staatstelevisie een belangrijke stap naar de voltooiing van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma.

Het gaat om de zesde kernproef van Noord-Korea en de zwaarste tot nog toe. Volgens de Noord-Koreaanse televisie had leider Kim Jong-un opdracht gegeven voor de test.

Eerder waren in omliggende landen signalen van een aardbeving opgevangen die waarschijnlijk waren veroorzaakt door een ondergrondse explosie.

Trump

Donald Trump heeft via Twitter gereageerd op de jongste kernproef van Noord-Korea. Het land blijft in "woorden en daden zeer vijandig en gevaarlijk" tegenover de Verenigde Staten, schrijft de Amerikaanse president. "Noord-Korea is een schurkenstaat die een grote bedreiging en blamage vormt voor China, dat probeert te helpen maar met weinig succes."

Het regime in Pyongyang verhoogde de spanningen vorige week al door een raket over Japan heen af te schieten. De Japanse premier Shinzaro Abe noemde de nieuwe kernproef "volstrekt onacceptabel".
© ANP 2017
noordkorea
waterstofbom
kernwapen
trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
myanmar
whatsapp
bende
arrestatie
agadir
autoriteiten
uitbreiden
amsterdam
rohingya
diefstal
casablanca
mohammed vi
politie
tanger
marrakech
atlas leeuwen
daesh
spanje
rabat
hervé renard
turkije
aanslag
al hoceima
trump