Gevangenisadministratie reageert op hongerstaking van Hirak-gedetineerden

buitenland
9
13 sep 21:01
De gevangenisadministratie kwam vandaag met een verklaring omtrent geruchten over een hongerstaking door gedetineerden van de volksbeweging Hirak.
In een reactie op de informatie die door bepaalde websites is gemeld op basis van getuigenissen van familieleden en advocaten van de gedetineerden, ontkende de 'Algemene Delegatie van de Gevangenis- en Re-integratie Administratie (DGAPR) in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau in alle toonaarden dat de Hirak-gedetineerden in hongerstaking zijn in de Ain Sebaâ 1 gevangenis.

Zij zeiden dat ze niet schriftelijk of mondeling op de hoogte zijn gesteld van een hongerstaking door deze gedetineerden en voegde eraan toe dat de gedetineerden hun maaltijden regelmatig eten en tijdens hun wekelijkse bezoeken voedsel krijgen van hun familieleden.

De DGAPR zei "verrast te zijn over de verspreiding van dergelijke ongegronde beschuldigingen door de families en advocaten van bepaalde gedetineerden in een poging de publieke opinie te misleiden door druk op de administratie te leggen voor voorrechten aan bepaalde gedetineerden". DGAPR geeft aan vastberaden te zijn de wet strikt toe te passen op alle gedetineerden, zonder uitzondering, in overeenstemming met de bepalingen van de code betreffende de penitentiaire instellingen.
marokko
gevangenis
ain sebaa
hongerstaking
hirak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
essaouira
eredivisie
gedrang
toerisme
hirak
china
koning
hakim ziyech
ajax
complot
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
marrakech
hervé renard
spanje
rabat
daesh
politie
turkije
wk 2018
aanslag
al hoceima