2 neefjes sterven op dezelfde dag door schorpioenenbeet

marokko
2
14 sep '17
Twee kinderen van 5 en 6 jaar oud zijn gestorven door schorpioenenbeten in de omgeving van El-Jadida.

De jongens speelden buiten voor hun huis in een van de wijken van de plattelandsgemeente Sidi Bennour, toen zij door schorpioenen werden gebeten.

Volgens de nieuwsbron h24info werden de twee jonge neefjes snel naar de eerste hulp van het Mohammed V ziekenhuis in El-Jadida vervoerd voordat het gif zijn dodelijke werking kon doen. De interventie van het medisch personeel was echter helaas onvoldoende door de jonge leeftijd van de twee kinderen.

De familieleden van de slachtoffers en enkele maatschappelijke verenigingen waren woedend over de situatie. Zij vroegen om uitleg over de beloftes van het ministerie van Volksgezondheid betreffende de inzet van een plan om schorpioenenbeten in de verschillende regio's van het Koninkrijk te bestrijden. Daarnaast betreuren zij het gebrek aan apparatuur die nodig is voor de behandeling van patiënten en de afwezigheid van bekwaam medische personeel.

Het percentage schorpioenenbeten stijgt elk jaar in Marokko. Marrakech en omgeving heeft het hoogste percentage schorpioenenbeten in Marokko: 8.000 gevallen per jaar.

© Redactie 2017
marokko
sidi bennour
schorpioenenbeet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?