Spaanse autoriteiten: ruim 10.000 in Spanje gestolen auto's verkocht in Marokko

marokko
0
14 sep '17
Ruim een kwart van de gestolen voertuigen in Spanje vindt zijn weg naar Marokko, aldus Spaanse autoriteiten.

In Spanje worden er jaarlijks zo'n 40.000 auto's ontvreemd, hiervan komen er ruim 10.000 terecht op de Marokkaanse automarkt middels vervalste documenten. Het Marokkaanse medium Al Ahdath Al Maghribia weet daar bovenop te melden dat de meeste van die voertuigen nu nog steeds rondrijden in Marokko.

Op basis van bronnen bij de Spaanse autoriteiten weet hetzelfde medium te melden dat degene die zich hieraan schuldig maken veelal in groepsverband actief zijn. Met name de Bulgaarse, Spaanse en Marokkaanse automaffia zouden deze handel in handen hebben. Het zwaartepunt van die autodiefstallen bevindt zich achtereenvolgens (naar frequentie) in Madrid, Barcelona, Alicante, Valencia en tenslotte Málaga.

Overigens worden niet alleen auto's van het A-segment ontvreemd, ook de goedkopere prijsklassen moeten eraan geloven.

In de krant staat ook dat het aantal voertuigen dat gestolen is in Spanje van jaar tot jaar stijgt. Tot op heden staat het op 43.432 auto's, gemiddeld 110 auto's per dag. De Spaanse autoriteiten slaagden er ook in om bijna 12.000 voertuigen te vinden, die 27% van de totale gestolen auto's vertegenwoordigen.

© Redactie 2017
marokko
spanje
auto
gestolen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?